fbpx

Ritual Play voor tweetallen

vrijdag 18 juni 19:30 – 22:30 uur

in de grote zaal van het Cordium,
de Ruyterstraat 65,
Nijmegen

Koop hier je tickets!

Dit herken je vast…..

dat je moe bent en misschien een beetje vast zit. Je hebt behoefte aan contact of aanraking of juist helemaal niet. Maar dan besluit jij of je partner of een goede vriend om eens mee te doen met een Ritual Play avond. Je komt thuis die avond en je voelt je lichaam weer helemaal stromen, je hebt gelachen, gehuild, ondeugend gedaan en je voelt je totaal ontspannen en weer ín je lichaam.

WAT IS RITUAL PLAY?

Ritual Play is spelen zonder doel. Je leert het concept ‘spelen’ totaal anders kennen en het rituele eraan gaat over een aantal afspraken die we maken.

Ritual Play is in het moment én helemaal bij jezelf zijn samen met iemand anders. Hoe je dat doet is één van de dingen die je kunt ontdekken en ervaren bij Ritual Play.

Bij RP speel je met elkaar op basis van een aantal simpele maar belangrijke afspraken en is non-verbaal. Dat is wat we het ritueel noemen . Je wordt uitgenodigd om binnen een afgesproken tijd en plaats, je ‘doel’ of je ‘agenda’ los te laten en in plaats daarvan helemaal in het ‘hier en nu’ te stappen. Dat maakt dat de dynamiek tussen jou en de andere speler(s) zich van moment tot moment kan ontvouwen. Veilig en in je eigen ritme.

Het speelmateriaal ben jijzelf: dat wat er binnen in jou leeft en wat zich wil uiten is leidraad.

Verras jezelf en elkaar, wees verwonderd, voel je plezier, ontspan, laad je op en laat zijn wat zich aandient in het moment. Kijk er niet gek van op als je ook nog nieuwe inzichten krijgt en als je er eenmaal kennis mee hebt gemaakt, wil je er vast méér van!⁣

Spelenderwijs leer je⁣

• Jezelf makkelijker/moeitelozer uiten⁣
• Helemaal in je lichaam komen⁣
• Contact te maken met jezelf en een ander⁣
• Eerlijker worden in de manier waarop je met anderen omgaat⁣
• Leren over je grenzen en een manier om ze uit te drukken (consent)⁣
• Hoe spel zonder doel jou eenvoudig ‘Blissful’ maakt⁣

“The beauty of Ritual Play is that the participants learn how to play. That is huge. Generally, when you are close to people physically and/or you are having sex, you have a goal. And everybody working with tantra and intimacy will say “don’t have a goal.” But nobody teaches you HOW to not have a goal, what to do instead. Ritual Play teaches you that. Plus, it is fun, really fun.”
Dr. Betty Martin, sexuality and touch coach, practitioner trainer, founder of The Wheel of Consent.⁣

CORONAPROOF
Ritual Play doe je met z’n tweeën, drieën of alleen en het is ontwikkeld door Marina Kronkvist. Oorspronkelijk is RP een ritueel spel waarin je ook met aanraking speelt, maar dat is niet het enige en dat is goed om te weten als je Corona-proof wilt spelen. Bij spelen zonder aanraking wordt je uitgedaagd om je vindingrijkheid te gebruiken én te ontwikkelen om contact te maken in het spel. Ik ga je daar een aantal oefeningen in geven om je te inspireren.
Bovendien, als je samen met een maatje komt en daarmee blijft, kun je elkaar wel aanraken uiteraard.

NB.: dit is een workshop waarin je de ruimte hebt om te experimenteren en te leren. Je bent steeds opnieuw uitgenodigd om te voelen of je mee wilt doen in de oefeningen of niet. Het uitgangspunt is dat je niets hoeft totdat je een impuls voelt om mee te doen. Aan de kant zitten en kijken of een slaapje doen betekent ook dat je meedoet.

PRAKTISCH

Draag losse kleding waar je makkelijk in kunt bewegen
Tijd: vanaf 19.10 is de inloop. Om 19.30 uur beginnen we. Eindtijd uiterlijk 22.30 uur.
Meenemen: jezelf, een yogamatje en een flesje water
Introductieprijs: 25 euro voor vroege vogels t/m 11 juni 18:00 uur – 30 euro voor late vogels v/a 18 mei 18:00 uur.
De workshop wordt gegeven door Arati

AANMELDEN
Heb je zin om mee te komen spelen? Er kunnen 12/14 mensen meedoen. De voorkeur is om met een jouw bekend maatje of partner te komen, zodat je in ieder geval één persoon hebt met wie je kunt aanraken.

Data in 2021
Op vrijdagen: ik beslis afhankelijk van de covid maatregelen of we een volgende keer kunnen plannen. Bij voldoende enthousiasme ga ik in september weer verder 😍.

Oja! Van 9 tot en met 11 juli ben ik op het Hieros Gamos festival en daar bied ik ook Ritual Play aan op het gemengde veld, onder de naam Spelen met Consent!

Coronaprotocol

  • Wat heerlijk dat je mee komt doen!

  • Prijs:

  • Laten we elkaar ontmoeten in het ontdekkingsgesprek. Na het invullen van dit aanmeldformulier ontvang je een link naar mijn agenda om jouw gesprek in te plannen. Je bent heel welkom.

  • Laten we elkaar ontmoeten in het ontdekkingsgesprek. Na het invullen van dit aanmeldformulier ontvang je een link naar mijn agenda om jouw gesprek in te plannen. Je bent heel welkom.