fbpx

Mail of bel Arati om je op te geven

27 februari 2021
19:15 – 22:15

Klik HIER om een ticket te bestellen

WAT IS RITUAL PLAY?

Ritual Play is in het moment én helemaal bij jezelf zijn samen met iemand anders. Hoe je dat doet is één van de dingen die je kunt ontdekken en ervaren bij Ritual Play.


Bij RP speel je met elkaar op basis van een aantal simpele maar belangrijke afspraken en is non-verbaal. Dat is wat we het ritueel noemen 😉. Je wordt uitgenodigd om binnen een afgesproken tijd en plaats, je ‘doel’ of je ‘agenda’ los te laten en in plaats daarvan helemaal in het ‘hier en nu’ te stappen. Dat maakt dat de dynamiek tussen jou en de andere speler(s) zich van moment tot moment kan ontvouwen. Veilig en in je eigen ritme.
Het speelmateriaal ben jijzelf: dat wat er binnen in jou leeft en wat zich wil uiten is leidraad.
Verras jezelf en elkaar, wees verwonderd, voel je plezier, ontspan, laad je op en laat zijn wat zich aandient in het moment. Kijk er niet gek van op als je ook nog nieuwe inzichten krijgt en als je er eenmaal kennis mee hebt gemaakt, wil je er vast méér van!⁣

Spelenderwijs leer je⁣
• Jezelf makkelijker/moeitelozer uiten⁣
• Helemaal in je lichaam komen⁣
• Contact te maken met jezelf en een ander⁣
• Eerlijker worden in de manier waarop je met anderen omgaat⁣
• Leren over je grenzen en een manier om ze uit te drukken (consent)⁣
• Hoe spel zonder doel jou eenvoudig ‘Blissful’ maakt⁣

“The beauty of Ritual Play is that the participants learn how to play. That is huge. Generally, when you are close to people physically and/or you are having sex, you have a goal. And everybody working with tantra and intimacy will say “don’t have a goal.” But nobody teaches you HOW to not have a goal, what to do instead. Ritual Play teaches you that. Plus, it is fun, really fun.” Dr. Betty Martin, sexuality and touch coach, practitioner trainer, founder of The Wheel of Consent.⁣

CORONAPROOF
Ritual Play doe je met z’n tweeën, drieën of alleen en het is ontwikkeld door Marina Kronkvist. Oorspronkelijk is RP een ritueel spel waarin je ook met aanraking speelt, maar dat is niet het enige en dat is goed om te weten als je Corona-proof wilt spelen. Bij spelen zonder aanraking wordt je uitgedaagd om je vindingrijkheid te gebruiken én te ontwikkelen om contact te maken in het spel. Ik ga je daar een aantal oefeningen in geven om je te inspireren.
Bovendien, als je samen met een maatje komt en daarmee blijft, kun je elkaar wel aanraken uiteraard.

NB.: dit is een workshop waarin je de ruimte hebt om te experimenteren en te leren. Je bent steeds opnieuw uitgenodigd om te voelen of je mee wilt doen in de oefeningen of niet. Het uitgangspunt is dat je niets hoeft totdat je een impuls voelt om mee te doen. Aan de kant zitten en kijken of een slaapje doen betekent ook dat je meedoet.

🧍‍♀️ PRAKTISCH
Draag losse kleding waar je makkelijk in kunt bewegen
Tijd: vanaf 19.10 is de inloop. Om 19.30 uur beginnen we. Eindtijd uiterlijk 22.30 uur.
Meenemen: jezelf, een yogamatje en een flesje waterIntroductieprijs: 25 euro – verkrijgbaar via deze LINK.
De workshop wordt gegeven door Arati

🧍‍♀️ AANMELDEN
Heb je zin om mee te komen spelen? Er kunnen 12 mensen meedoen. De voorkeur is om met een jouw bekend maatje of partner te komen, zodat je in ieder geval één persoon hebt met wie je kunt aanraken.

🧍‍♀️HIER vind je het Coronaprotocol: https://www.seksueelontdekkingswerk.nl/coronaprotocol-workshops-arati/.

Data in 2020
Op vrijdagen: we beslissen afhankelijk van de covid maatregelen of we een volgende keer kunnen plannen

OVER ARATI
Arati is somatic sexological coach & trainer in Nijmegen. Ze helpt mensen om taboe en schaamte los te laten en een gelukkig en intiem seksleven te manifesteren. Ze geeft individuele- en koppelsessies alsook workshops gericht op (zelf-)aanraking, communicatie en een gezonde seksualiteit. De sessies vinden plaats in haar eigen ruimte in Nijmegen (Arati Ruimte) of online. In haar manier van werken betrekt ze altijd belichaming, bewustzijn en spiritualiteit als één geheel.

Haar weg in bewustzijnsontwikkeling begon in de jaren `90 in de zogeheten FORT-groepen en Co-Counseling volgens Harvey Jackins. Ze zette haar weg voort bij haar ‘Leraar in het Leven’ Yoyo van der Kooi. Yoyo’s manier van werken is van grote invloed op Arati’s kijk op het leven en werken met mensen. Bij Yoyo volgde Arati o.a. haar opleiding in diep bindweefselwerk. Daarna volgden jaren waarin intensieve trainingen aan de Humaniversity en de opleiding tot Transformational Breath coach en -trainer doorlopen werden. In de jaren 2013 t/m 2018 gaf ze samen met Frank Kouws en Willem Gosselt iedere maand de AUM-meditatie.
Naast de diepe bindweefsel-, adem- en holistische sensuele massagesessies die ze aanbiedt ontwikkelde ze een grote nieuwsgierigheid naar de vragen en problematiek rond seksualiteit waarmee mensen naar haar toekwamen. Ze koos ervoor om zich te gaan verdiepen en professionaliseren door de opleiding Sexological Bodywork en Somatic Sex Educator te gaan doen naast verschillende trainingen bij Betty Martin en co-trainers over The Wheel of Consent en bij Marina Kronkvist voor Ritual Play.
Als somatisch seksuologisch coach & trainer ziet ze dat leren voelen, kiezen en communiceren vanuit het innerlijk lichaam essentieel is voor een heerlijk (seks)leven. Ze leert mensen zelf actief ontvangend en aanwezig te zijn in hun veranderingsprocessen aangaande hun seksualiteit en hun leven waardoor er dieper voelen en communiceren ontstaat. Een essentieel aspect in dit proces is het weer gaan (leren) spelen. Dit biedt ze vanaf november 2019 aan als Ritual Play trainer, individueel en in groepen.
Workshop aanbod:
Uitgesteld wegens Corona: maandelijks ‘Laat je raken – Spelen met Consent bij Arati’, maandelijks: een Sistercirkel over vrouwelijke seksualiteit in Arati Ruimte in Nijmegen, het Sensual Women’s retreat – the Pleasure Edition met Mila de Bos (op 4, 5 en 6 dec 20202), het Vrij met Jezelf weekend ‘Breath & Orgasmicity, Consent and Play’ in Creil (24, 25 en 26 maart 2021) en ‘Ritual Play’ in Cordium Nijmegen.
X